Kurji Tat
  • Domov
  • Meni
  • O nas
  • Dnevna Ponudba
  • Dostava Hrane
  • Kontakt
  • Domov
  • Meni
  • Kontakt
  • O nas
  • Dnevna Ponudba
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Kurji Tat je družinska gostilna na viču že od leta 1998. Vsak dan že ob 4ih zjutraj 85 letna Majda začne pripravljati svoje priljubljene enolončnice, ki jih imajo naši stalni gostje še posebej radi. Gospa Majda je mama Marka Zavrla, lastnika gostilne Kurji Tat, ki že tradicionalno stavi na malice in kosila in že od leta 1998 zbira zveste in stalne goste – teh je 99%. Ti prihajajo tešit svoje želodčke iz cele Slovenije. Nekateri že vse od samega začetka.

Picture
Picture
Pri nas danes prevladujeta mediteranska in sezonska kulinarika, to je vsakodnevna izbira svežih sardelic, giric, tune, orade, brancinov po predhodnem naročilu tudi škampov ter drugih rib. Naša šefica Alenka, snuje raznorazne buzare, nešteto ribjih predjedi, omak, testenin… poigravamo se tudi z burgerji, tako imamo Istrski burger, ki je prežet s svinjskim ombolom, pršutom, tartufato, popečeno čebulo, sirom, zelenjavo in še omakico. Zelo priljubljena so tudi naša telečja pražena jetrca ter divjačinski golaž z domačimi njoki.

Od kod ime Kurji Tat?

Marko je imel v zadnjih izdihljajih Jugoslavije v Miklavžu pri
Mariboru svoj gril in je pekel piščance. Ker je šla tam mimo
jugoslovanska magistrala, je imel zaradi Turkov, ki so se trumoma vračali ali prihajali, ogromno dela. Bilo ga je celo toliko, da je s svojo katrco pritovoril iz ptujske Perutnine tudi po tisoč piščancev na vikend. In prav zaradi tega so ga hudomušno poimenovali – Kurji Tat.

Pri nas se najdejo znane in malo manj znane, brezdelne in tiste 
poslovne duše pa umetniške in malo manj umetniške, kakršna je tudi akademski slikar Franci Nemec, ki je s svojimi slikarijami dodobra oplemenitil to gostilno, v kateri so se že od nekdaj zbirale zanimive in silno gobčne glave.
Picture
In ko se ob vseh vonjavah iz zvočnikov razleže še glasba naše mladosti, to je dober rock in to so stare italijanske kancone, postane Kurji tat idealna postojanka za tistega, ki mu vsaj malo kruli oz. je vsaj malo žejen In ki si zaželi nekaj z našega vsak dan spreminjajočega se jedilnika.